Corona Maatregelen

De verstrekte subsidie van het Fonds Podium Kunsten voor het project Vackra Visor had als voorwaarde dat de concerten nog plaatsvinden tijdens de corona pandemie en dat er dus rekening moet worden gehouden met de veiligheid van de bezoekers en de musici. Dat betekent o.a. dat de kaartverkoop voor de binnen concerten moet worden geregistreerd met naam en telefoonnummer, zodat bij een e.v.t. besmetting kan worden achterhaald wie er aanwezig zijn geweest.

Verder geldt uiteraard een beperkte bezetting van de zaal en alle standaardmaatregels zoals handen ontsmetten, 1,5 meter afstand bewaren en niet komen bij klachten. wat precies de maatregels zijn in juni is waarschijnlijk pas halverwege mei duidelijk. Tot die tijd gaan wij uit van het corona regime zoals dat in het najaar van 2020 gold. M.a.w. 30 bezoekers maximaal mits de afstand van 1,5 meter kan worden gewaarborgd.

Voor de musici zijn het de eerste concerten na een lange stille winter. Dat zal het enthousiasme van de voorstelling uiteraard ten goede komen. Anders gezegd, zij tellen de dagen tot het eerste concert. Ook voor het publiek zal het wellicht de eerste voorstelling in een lange tijd zijn. Dat gegeven op zich is al magisch.