Zullen we vrienden worden?

Laten we eens stilstaan bij het feit dat 19 top professionals uit het noordelijk jazzcircuit, iedere dinsdagavond bij elkaar komen om nieuwe muziek te maken en in te studeren. Niet of nauwelijks gesteund door de overheid bedelend voor publiek, bestaat deze top big band al bijna 40 jaar door pure passie. En een top big band is het, getuige de tientallen gewonnen prijzen van alleen de laatste 10 jaar. In de nationale en internationale big band wereld geldt het Stageband Jazz Orchestra als toonaangevend visitekaartje van Noord Nederland.

Heel graag gaan we door met het realiseren van prestigieuze projecten. Wat ons betreft vele jaren, met steeds weer nieuwe muziek. Stageband Jazz Orchestra heeft ook en met name in Noord Nederland een voorbeeld functie voor de vele amateur Big Bands hier in de regio. Niet alleen zijn veel van onze leden actief als dirigent of orkestleider bij al deze gezelschappen, ook het componeer en arrangeer talent wordt gebruikt in de hele Noorderlijke regio.

Wij hopen en denken dat al die amateur muzikanten die genieten van de Big Band muziek, het ook belangrijk vinden dat professionals de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen, en als zodanig een rol te spelen in de  jazzscene van Nederland. Als dat ontwikkelen niet gebeurt, dan zal al dat talent aan het eind van de dag alleen nog maar commerciële muziek maken. Muzikanten hebben uiteindelijk ook gezinnen te voeden.

Wij zoeken steun, door publiek uit te nodigen bij onze aankomende concerttour tijdens de Pasen. Geen fondswerving of sponsorverzoek, alleen samen met ons genieten van prachtige nieuwe originele jazzmuziek is wat we vragen. Waarom nodigt u uw personeel, medewerkers of relaties niet uit om dit met ons te vieren? Dat zou voor ons een geweldig steun zijn, en voor jullie een machtige artistieke beleving. We bieden u een korting bij afname van meer dan 7 tickets, en een mooi aanbod om mee te doen met de te verschijnen CD.

En het is nu mogelijk om Stageband Jazz Orchestra meer structureel te steunen door vrienden te worden van het orkest. Door het betalen van een jaarlijkse bijdrage steunt u de Big Band. Wij van onze kant zullen u dan op de hoogte houden van het reilen en zeilen van de band. Alsmede korting bij concerten en CD’s.

Neem contact op met Marco Kerver van Flatsharp Productions om topmuzikanten uit een toporkest te waarderen om wat ze doen.