Over “Six Decades Of My Father”

Na het schrijven van de suite “Life Of A Day” voor jazz nonet Flat 9 in 1999, bleef het een lange wens van de componist om zo’n mooie vorm te gebruiken voor meer composities.

Door allerlei omstandigheden, bleek de Pasen van 2018 de perfecte aanleiding voor de componist om zijn 2-de meer dan 60 min durende Suite te schrijven. De Hållsta Suite had als inspiratiebron de burn out van de schrijver. Deze Suite schreef hij voor Big band bezetting aangevuld met een vocal jazz group.

Door de enthousiaste reacties van zowel publiek als uitvoerenden, besloot Kerver om nogmaals een Suite voor deze bezetting te schrijven. “Six Decades Of My Father”, heeft als uitgangspunt het leven van de vader van de componist.

Dat leven kenmerkte zich door de valse start. Geboren in centrum Den Haag net na het begin van de 2-de wereldoorlog, was Huub Kerver een echt oorlogskind. Met niet alleen geestelijke schade, maar vooral ook een lichamelijk slecht begin van het leven. Den Haag werd met name het laatste jaar geteisterd door honger en ondervoeding. Dat i.c.m. talloze bombardementen heeft een zeer negatieve invloed gehad op de gezondheid van de jonge Hubrecht.

De Suite verhaalt over dat begin, en de ongelukkige periode na de oorlog waarin Huub jarenlang als “Haags Bleekneusje” in een gezondheidscentrum in Soesterberg verbleef. Ver verwijderd van familie en vrienden.

Het hele levensverhaal van Huub, wordt muzikaal verwoord in het bijna 90 minuten durende jazz-epos.

De Suite zal worden uitgevoerd in theaters van Noord-Nederland tijdens de Pasen. We kiezen juist de Pasen, omdat dat een periode is waarin veel mensen de moeite nemen om muziek de kans te geven tot hun door te dringen. Denk aan alle klassieke passies die rond die tijd worden uitgevoerd.

Wij nodigen de mensen graag uit om te komen genieten van onze verstillende en contemtaplieve jazzmuziek. Muziek heeft publiek nodig, wij hopen door dit concept echt mensen aan ons te binden, zodat we steeds de mogelijkheid krijgen om dit soort prachtige projecten te doen.

Dit jaar worden we gesteund door de Kunstenraad van de gemeente Groningen en door het Prins Bernard Cultuurfonds. Op zichzelf is dat al een aanbeveling om eens te komen kijken bij één van de vier concerten.

Wij hopen dat steeds meer mensen de schoonheid van ongehaaste jazzmuziek in deze vorm kunnen waarderen. Wees welkom en noodzakelijk in het paasweekend om ons te vereren met uw bezoek.