Jazzmuziek in het theater

Vaak wordt jazzmuziek in een kroeg of festival gespeeld. Gezellig en leuk, en wij vinden dat dat vooral ook moeten blijven doorgaan. Maar wij vinden ook dat een bepaald gedeelte van de schoonheid van jazz daardoor niet vaak live te beluisteren valt. De onderste 40% van het volume wordt niet gehoord, omdat een kroeg of festivalsetting vaak niet heel erg stil is.

Wij vinden dat ontzettend jammer want juist dat gedeelte van het volume geeft ons de kans de instrumenten heel erg goed te laten klinken. Veel dynamischer nog te kunnen spelen, en met heel erg zachte passages de luisteraar helemaal de muziek in te trekken.

Een andere goede reden om onze muziek in juist het theater te presenteren is dat er heel veel mensen zijn die enorm kunnen genieten van jazzmuziek, maar zich niet erg thuis voelen in de kroeg of tijdens een festival. Ook die mensen willen we betrekken bij deze prachtige Paasserie. Want er zijn veel jazzliefhebbers, die eigenlijk geen connectie hebben met de uitstekende muzikanten die hier in Noord Nederland opereren. Die mensen willen wij heel graag bereiken, we hebben ze nodig en we hebben prachtige muziek te bieden.

We is er mooier dan een geweldig entourage, een schitterend orkest dat graag zo akoestisch als mogelijk speelt, een geweldige close harmonie groep om sommige passages van de suite met tekst te duiden. Sluit je ogen en laat jezelf meenemen in je eigen verhaal. Jazz is bij uitstek een muzieksoort die je bijna meditatief en contemplatief kan beleven. Deze suite leent zich daar bij uitstek voor. Steeds weer fris door de enorme vrijheid van de topmuzikanten. Veel ruimte voor improvisatie ook in de verstilling, maar ook veel zeer gedetailleerde orkestrale passages.

Iedereen die dit leest kan ons helpen de kloof tussen die heimelijke jazzliefhebber en ons ambitieuze orkest te verkleinen. Help ons door je kennis, je ouders, je kinderen of je vrienden te attenderen op dit concert. Of geef het cadeau als aardigheid. Wij beloven een gedenkwaardige avond met een muziekbeleving die vernieuwend en zeer onderhoudend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *