Vocalgroup Treats in Studio Steem

Nu de CD-registratie van de Hållsta Suite zijn laatste fase nadert, moeten enkele vocale partijen worden gezongen. We hebben het raamwerk van deze CD opgenomen tijdens een opnamesessie in Akkrum in het voorjaar. Toen heb ik de suite hier in Studio Steem samengesteld, de nodige bewerkingen en een groot deel van de mix gemaakt.

Voor de zomervakantie hebben we hier al een deel van de vocale tracks opgenomen, maar omdat de verschillende leden van Treats het tijdens het laatste deel van het vorige seizoen veel druk hadden, slaagden we er logistiek er niet in alle partijen voor de grote vakantie op te nemen.

Dus nu hebben we nog een paar sessies nodig aan het begin van het nieuwe seizoen om alle vocale nummers op te nemen. En wat wordt het mooi. Het was een zeer inspirerende sessie gisteren met een goed klinkende Treats.

Onnavolgbaar hoe goed die groep samen klinkt. Ze zingen ondertussen natuurlijk al jaren samen, en dat is goed te horen. De ingewikkelde vierstemmige close harmony-stemmen komen feilloos op de plaat, waarbij de arrangeur regelmatig wordt vervloekt met de zeer moeilijke lijnen die hij heeft bedacht. De arrangeur (dat ben ik) is zich bewust van het feit dat de beste arrangementen goed klinken, ook goed en speelbaar moeten zijn. Hij heeft duidelijk dat doel niet in alle situaties bereikt, de close harmonie is dan ook relatief nieuw voor hem. Prachtig leermoment, wat handig is omdat er momenteel hard geschreven wordt naar de nieuwe suite, die rond februari klaar moet zijn.